Alphabet

Genre
Documentaire
van
Erwin Wagenhofer
met
Sir Ken Robinson, Yang Dongping, Andreas Schleicher, Gerald Hüther, Arno Stern, Yakamoz Karakurt, Thomas Sattelberger, André Stern, Pablo Pineda Ferrer
Land
Duitsland, Oostenrijk —
Productiejaar
2013 —
Speelduur
113 min.
Synopsis

Een ode aan de menselijke verbeelding, in de vorm van een aanklacht tegen hiërarchisch, op competitie en kwantificeerbare resultaten gericht onderwijs. Deze essayistische documentaire neemt de stelling van onderwijsexpert Sir Ken Robinson als uitgangspunt: we beschikken over de buitengewone kracht van de verbeelding, maar dit talent vernietigen we systematisch in onze kinderen en in onszelf. De film treft van China tot Frankrijk dezelfde klachten.

Regisseur Erwin Wagenhofer benadert grote thema's van onze tijd op een originele en radicale manier. Na films over voedsel (We Feed the World, 2005) en geld (Let's Make Money, 2008) stelt hij zich in Alphabet de vraag hoe we in de huidige crisissen terecht zijn gekomen. Waarom zijn we ongelukkig terwijl we alles hebben? Is de opzet en kwaliteit van ons onderwijs een deel van het probleem?

 

Bande annonce [youtube]
Festivals en Prijzen
IDFA 2013
Scenarist
Sabine Kriechbaum, Erwin Wagenhofer
Directeur fotografie
Erwin Wagenhofer
Editor
Erwin Wagenhofer, Michael Hudecek, Monika Schindler
Componist
André Stern
Productie
Mathias Forberg, Viktoria Salcher, Peter Rommel
Originele taal
Duits, Engels, Frans, Spaans

©2019 Imagine | Webdevelopment by Grab it

Cookies stellen ons in staat om u onze diensten gemakkelijker te bieden. Door gebruik te maken van onze diensten machtigt u ons om cookies te gebruiken.
Ok