Enjoy Poverty

Genre
Documentaire
van
Renzo Martens
Land
België, Nederland —
Productiejaar
2008 —
Speelduur
90 min.
Synopsis

EPISODE III – ENJOY POVERTY onderzoekt de emotionele en economische waarde van Afrika's meest lucratieve exportproduct: gefilmde armoede.
Zoals dat ook voor de meer traditionele Afrikaanse exportproducten – cacao, goud – het geval is, krijgen ook hier de leveranciers van het ruwe materiaal – de armen die zich laten filmen – nauwelijks iets terug voor hun diensten. Daarom start kunstenaar Renzo Martens, diep in de Congolese jungle, een bewustmakingsprogramma dat de lokale bevolking helpt te profiteren van hun voornaamste kapitaal: hun armoede.
Martens onderneemt, met enkel zichzelf als filmploeg, een jarenlange tocht door Congo. EPISODE III – ENJOY POVERTY, onderzoeksjournalistiek bijgestaan door satire en een zelfbewuste eigenzinnige blik, is een ingenieus en provocatief werk dat vaak ironisch en hilarisch is, terwijl de spiegel die het ons voorhoudt door en door triestig is.
ENJOY POVERTY is het derde deel van een reeks films die pogen hun eigen rol in een gefilmde wereld bloot te leggen.

Bande annonce [youtube]
Festivals en Prijzen
RIDM (Montréal) - Winner DocTape Selection
Foto's
Scenarist
Renzo Martens
Directeur fotografie
Renzo Martens
Editor
Jan De Coster
Productie
Renzo Martens Menselijke Activiteiten, Inti Films
Originele taal
Engels, Frans, Lingala, Nederlands

©2019 Imagine | Webdevelopment by Grab it

Cookies stellen ons in staat om u onze diensten gemakkelijker te bieden. Door gebruik te maken van onze diensten machtigt u ons om cookies te gebruiken.
Ok